Marakel https://www.facebook.com/profile.php?id=100000767285054... - navngitt etter dagens eier Opal Mariell og hennes "tantebarn" Rakel. :-) Skuta har vært i familiens eie siden 10.12.2003. Hun ble like etter hentet fra Oslo og seilt nordover, hvor hun etter noen år i Brønnøysund, med lange seilaser i sommermånedene, havnet på Lauvøya.
Nå har yngste datter i familien overtatt skuta, og legger ut på en skikkelig lang seilas.
Etter noen uker med oppgradering av skuta, fremstår den nå like god som da den var ny i 1974.
Skuta er tegnet og bygd av av mine gode venn, Erling Viksund, som selv har hatt flere skuter av samme type, og seilt dem på de store hav.
Undertegnede takker "Marakel" for mange år med fantastiske turer langs det meste av Norskekysten. Har seilt skuta fra innerst i Oslofjorden, til Vesterålen, og blant annet passert Stadtlandet i liten storm styrke 22, uten problemer.
Takker også Erling Viksund for den fantastiske jobben de gjorde i 1974. Skuta er i like god stand i dag som da, og det fins ikke plastpest eller andre svakheter/skader på skroget etter en menneskealder på havet!
Takker også min yngste datter som tar på seg å bringe skuta ut på de store hav, og håper de begge blir tatt godt i mot, uansett hvilken havn de ankommer i årene som kommer.
Til slutt, takk til Bjørge på Lauvøya Maritime As, for fantastisk service og hjelp med skuta de 5 siste årene. Du er bare fantastisk - både faglig og med omsorg for dine "gjester/kunder."
Bjørnar Longård - EX-captain på Marakel.
For de som måtte ønske å følge min datters ferd på de store hav, så har hun en blogg her:
http://opalmariell.blogg.no/