Dag 4: Så er det på an igjen, 26.06.2011

Så er det på an igjen ... med krum hals her er mye som skal rigges og på plass og nå kommer vennene våre i flokk og følge for her har alle hørt historien om Magnus.

Idag sorterer vi seil og får opp storseilet og mesanen, men den nye rullefokken må vente for nå blir her folksomt.

For oss nordmenn var det spesiellt hyggelig at det er 10 AAS konstruerte IOD og norsk byggde båter her i området. Særdeles velholdte og med utrolige historier, en hadde merke etter kuler i skrog fra da eieren rømte fra Norge under andre verdenskrig. Disse IOD brukes i seil båt konkurranser flere ganger i løpet av sommeren. Ja her har båtfoket sans for det maritime historiske og tar vare på sine klenodier. Ja vi nordmenn bør vere stolte over de IOD båtene som ligger her topp vedlikeholdte og vakre.
( Bilde av IOD følger )

Så viser det seg at Magnus vekker stor interesse for alle her har lest Silver Donald Camerons bok om den snart 40 år gamle Magnus " Sailing away from winter ". Så alle er vennlige og åpne med den unge Geir og den gamle Erling. Vi koser oss båtliv og båtfolk er vidunderlige vesener.

Vi får besøk av Donald og Majorie Cameron og får en flott lunch med sjømat med dem og flere.

Videre møter opp Richard (eier Windjammer), Ian Cross elektronic mann og seilbåt frelst kaptein, Derek eier av Rope loft med båt på Bahamas hvor han tilbringer vinteren, og folk som vil vite hvordan vi tenker og planlegger turen, men dette har vi ikke helt bestemt ? Muligens går vi fra New York opp Hudson river og over Erie kanalen over de store sjøene til Chicago slik den opprinnelige plan var og slik de første norske emigranter til Amerika reiste. Ja vi kan velge og vrake og gjøre det vi finner best når vi kommer litt ut i reisen.


dsc_0118__350jpg
Her lærer Geiren og rigge opp seilene og Erlingen lærer og fotografere.

dsc_0022__350jpg
Hvor fartøy flyte kan...... stolte førkrigs norske IOD blir kjærlig behandlet og ivaretatt på Nova Scotia. Hvor mange IOD har vi igjen i Norge ?

dsc_0117__350jpg
I godt selskap med familien Cameron og venner og med et herlig fiske måltid.